ЄС запровадив санкції проти організаторів «виборів» у Криму – Порошенко

Комітет постійних представників Європейського союзу розширив список персональних санкцій проти громадян Російської Федерації, які були організаторами незаконних виборів президента РФ в анексованому Криму.

Про це написав президент України Петро Порошенко в Twitter, подякувавши ЄС за цей крок, передає «Слово і Діло».

«Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС. Згідно з рішенням, до списку індивідуальних санкцій потрапили особи, які брали безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів президента РФ у Криму. Дякуємо нашим партнерам із ЄС», – написав Порошенко.

Під час виступу в п'ятницю, 11 травня, Порошенко уточнив, що рішення про розширення санкцій ухвалили 8 травня 2018 року.

«Ми щойно отримали повідомлення як результат наших інтенсивних координаційних дій із нашими парнерами в ЄС про те, що 8 травня Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення, відповідно до рішення регламенту Ради ЄС, про обмежувальні заходи, впроваджені в зв'язку з підривом територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України. Цими правовими актами до спискук індивідуальних санкцій потрапляють ті особи, які брали безпосередню участь в органзіації та проведенні незаконних виборів президента РФ на території Криму», – сказав Порошенко.

Раніше США запровадили санкції проти російських військових структур.

Також відзначимо, що Кремль відреагував на нові санкції США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО