СБУ перевірить ЗМІ, які транслювали «військовий парад» із Донецька

СБУ розгляне звернення секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова щодо прямої трансляції деякими українськими ЗМІ так званого «військового параду» з тимчасово окупованого Донецька.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці Служби безпеки України у соцмережі Facebook.

«Голова СБУ Василь Грицак наголошує на неприпустимості пропагування у будь-який спосіб терористичних організацій, навіть під так званим благовидним приводом», - підкреслюється у повідомленні.

За словами Грицака, СБУ буде протидіяти російській інформаційній агресії та «нещадно викорінювати усе, що із нею пов’язане».

У Службі безпеки заявили, що за результатами перевірки стосовно прямої трансляції на 9 травня з Донецька будуть внесені відповідні пропозиції.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Турчинов повідомив, що звернувся з офіційним листом до СБУ щодо внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію 9 травня «святкування» окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку.

Сьогодні члени «Національного корпусу» прорвали оточення правоохоронців біля будинку народного депутата Сергія Льовочкіна й підпалили фаєри.

Напередодні «Нацкорпус» заявив про довгострокову акцію проти телеканалу «Інтер» через трансляцію концерту до 9 травня. Учасники акції вимагали прибрати концерт з ефіру або хоча б прибрати фразу ведучих, які заявили, що в Україні називають вулиці «іменами фашистських поплічників». Тим не менш «Інтер» повністю транслював концерт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО