Поліція ОАЕ відпустила Рудьковського, він залишив країну – ЗМІ

Читать на русском
Поліція ОАЕ відпустила екс-міністра транспорту, колишнього народного депутата України Миколу Рудьковського.

Поліція ОАЕ відпустила затриманого напередодні екс-міністра транспорту, колишнього народного депутата України Миколу Рудьковського.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

Крім того, зазначається, що Рудьковський виїхав з ОАЕ.

За словами співрозмовника агентства, місцева поліція затримала Рудьковського через підозру в підробці документів. При цьому він спростував поширену в ЗМІ інформацію про те, що правоохоронці ОАЕ затримали Рудьковського з іракським паспортом. Джерело також додало, що в Україні Рудьковський не перебуває в розшуку.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Миколу Рудьковського затримали нібито за підроблений іракський паспорт, при цьому в процесі затримання в нього виявили також кілька паспортів інших країн.

Рудьковський хотів зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані, однак через розбіжності з урядом автономії це не здійснилося. Повідомляється, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу зрідженого газу, куди була залучена велика кількість російських грошей.

Екс-нардеп мав проблеми з українським Інтерполом, фігуруючи в справі викрадення екс-очільника «Нафтогазвидобування» Олега Семінського, серед власників якої раніше значилися Микола Рудьковський та Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалось ім'я Рудьковського.

Рудьковський був знятий із розшуку Інтерполу, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін.

Раніше в Німеччині був затриманий український екс-нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: