Податкова міліція заарештувала палива на 174 мільйони

Податкова міліція вилучила і заарештувала паливо нафтогазової компанії-великого платника податків.

Загальна вартість арештованого ресурсу склала 174 млн грн. Саму компанію підозрюють в ухиленні від сплати податків на 8 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби (ДФС) з посиланням на інформацію Офісу великих платників податків, передає «Слово і Діло».

«За результатами обшуку вилучено та передано на відповідне зберігання понад 4,2 тис. тонн дизельного палива, більше 2 тис. тонн бензину марки А-92 і 45,8 тонн бензину А-95», - повідомили в ДФС.

Як наголошується, в рамках операції «Акциз-2018» і розслідування кримінального провадження, співробітники податкової міліції Офісу «встановили факти реалізації палива за готівкові кошти без відповідного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності компанії на одній з нафтобаз в Київській області».

ДФС оцінює суму несплаченого податку на прибуток у 8 млн грн.

На підставі рішень суду був проведений обшук на території зазначеної нафтобази, а також в офісному приміщенні та за місцем проживання керівника і співробітників підприємства. На вилучене паливо накладено арешт, ведуться слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що НАБУ отримало доступ до документа УЗ у справі закупівлі палива.

Також відзначимо, що прем'єр Володимир Гройсман не планує підвищувати ціни на паливо.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО