На Одещині родина чиновника скуповує автомобілі Tesla – ЗМІ

Дружина, брат і батько головного інспектора ГУ Державної фіскальної служби в Одеській області Василя Тарараки в 2017-2018 роках стали власниками трьох люксових електрокарів марки Tesla.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють «Декларації», пише bihus.info.

Згідно з декларацією фіскала, в 2017 році його дружина Ганна придбала автомобіль Tesla Model S 2014 р. в. Сам Василь Тарарака того ж року став власником електромобіля Nissan Leaf. Обидві покупки їм нібито обійшлися в трохи більш ніж 800 тисяч гривень, хоча насправді вартість самої лише Tesla на вторинному ринку складає від 45 тисяч до 60 тисяч доларів.

За інформацією з відкритого реєстру МВС, 20 березня 2018 року в батька фіскала Валерія Тарараки з’явився електрокросовер Tesla Model X 2016 р. в. Того ж дня його брат Сергій оформив у власність ще одну Tesla Model S. Наразі Сергій Тарарака є депутатом Барабойської сільської ради Овідіопольського району Одеської області, а раніше також працював у органах Державної фіскальної служби. Протягом десяти днів із дати покупки він мав подати декларацію про суттєві зміни в майновому стані, але так цього й не зробив. У своїй декларації за 2017 рік депутат вказав автомобіль Mercedes-Вenz ML350 2013 і дві Audi Q7 2015 і 2017 р. в., сукупна вартість яких може становити понад 400 тисяч доларів. Також у 2017 році фіскал і депутат у сумі задекларували 68 тисяч євро, 168 тисяч доларів і понад 1 мільйон гривень готівки.

Мати братів Тетяна Тарарака раніше працювала директором одеської школи №275. У 2015 році навчальний заклад опинився в центрі скандалу, оскільки його адміністрація вимагала від батьків учнів сплачувати по 700 доларів благодійних внесків на рік. До того ж гроші потрібно було здавати винятково в доларах США.

Зібрані кошти в подальшому нібито йшли на ремонт, оплату охорони та купівлю канцелярського приладдя. Проте, за версією батьків, насправді вони могли бути направлені на фінансування будівництва приватної школи «Ерудит» в елітному селищі Совіньйон поблизу Одеси. Засновником НВК «Ерудит» є вже вищезгаданий чоловік директорки школи та батько фіскала й депутата Валерій Тарарака.

Нагадаємо, НАЗК розпочало перевірку декларації Рабіновича.

Тим часом НАБУ отримало доступ до документів нотаріуса щодо декларації Омельченка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО