Декларація Омельченка: НАБУ отримало доступ до документів нотаріуса

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують отримувати тимчасовий доступ до документів у справі декларації колишнього мера Києва.
Олександр Омельченкофото: «Слово і Діло»

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації депутатом Київської міської ради Олександра Омельченка детективи НАБУ отримали доступ до документів нотаріуса.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що в 2015 році Омельченко отримав довіреності від невідомого на представлення його інтересів щодо використання й розпорядження належною довірителю рухомим і нерухомим майном та земельними ділянками, в тому числі 11 квартирами. Водночас у деклараціях депутата Київради за 2016-2017 роки відсутні відомості про отримання ним прав на вищевказану нерухомість. Ба більше, згідно з реєстром, вказане майно ніколи не перебувало у власності невідомого, що видав довіреність Омельченку.

Детективи встановили, що довіреність посвідчував приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу. В Бюро попросили надати тимчасовий доступ до зазначених доручень із метою підтвердження або спростування інформації про придбання Омельченком прав на перелічені в дорученнях квартири або отримання доходу від реалізації прав на них, у тому числі шляхом укладення інвестиційних договорів.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції проводило перевірку декларації Омельченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: