НАБУ розслідує факти можливої ​​брехні в декларації начальника главку ДМС

Читать на русском
Антикорупційне бюро перевіряє три декларації керівника столичного главку міграційної служби.
Тетяна Біляк і НАБУфото: «Слово і Діло»

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні, порушеному за фактами можливого декларування недостовірної інформації начальником Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві Тетяною Біляк.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ в клопотанні зазначав, що Біляк у деклараціях за 2015-2017 роки не вказала право власності сина на земельну ділянку площею 0,1 га. За інформацією Бюро, зазначену землю син чиновниці отримав на основі договору дарування в 2015 році.

Також, за інформацією відомства, Біляк не вказала в декларації за 2015 рік квартиру чоловіка площею 122,7 кв. м, яку він придбав у 2014 році. У деклараціях за 2015-2016 роки начальниця главку не вказала землю дочки площею 732 кв. м й 0,15 га, право власності на автомобіль Skoda Fabia 2002 року випуску (перебуває у власності з 2005 року і був проданий лише в 2017 році), право користування автомобілем Lexux RX 330 2005 року випуску (отримала в 2008 році довіреність на розпорядження автомобілем на 20 років), у тому числі в декларації за 2017 рік.

Крім того, в НАБУ вважають, що вартість житлового будинку, який належить сину Біляк, вказана неправильно. За інформацією детектива, зазначений будинок був отриманий сином чиновниці в 2015 році як подарунок від родича на суму 3,48 млн грн, а в деклараціях вказана сума 2,61 млн грн.

У зв'язку з цим детектив просив суд надати тимчасовий доступ до документів Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме: до всіх декларацій Біляк, пояснень у вигляді листів або інших документів щодо подачі нею уточнених або нових декларацій, будь-яких ужитих заходів зі встановлення розбіжностей в її деклараціях, інформації щодо IP-адрес, із яких подавалися її декларації.

Також у Бюро просили надати доступ до документів приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, який реєстрував документи щодо землі сина начальника главку ДМС у Києві.

Суд задовольнив обидва клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує факти можливого незаконного збагачення екс-голови ДПСУ.

Раніше Бюро також вирішило перевірити декларацію заступника голови Укрдержархіву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: