У НАБУ відзвітували про виконану роботу

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють досудове розслідування в 609 кримінальних провадженнях.

Про це повідомляє «Слово і Діло з посиланням на офіційний сайт бюро.

Станом на 31 березня 2018 року НАБУ та САП підозрювали 163 особи у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень. Загаломвід початку розслідувань НАБУ (тобто з грудня 2015 року) до суду були скеровані 127 справ, у яких статус обвинувачених отримали 199 осіб.

Упродовж березня 2018 року детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру 10 особам. Серед них – службові особи органів державної влади, а також представники низки комерційних компаній, задіяних у корупційних схемах.

Наприклад, наприкінці минулого місяця повідомлено по підозру директору ТОВ «Боржава резорт», якого детективи НАБУ вважають причетним до розкрадання упродовж 2012-2014 рр. коштів «Держінвестпроекту», виділених для реалізації національного проекту «Олімпійська надія-2022», в сумі 165 млн грн.

Статус підозрюваного в березні також отримав директор одного з комунальних підприємств у Черкаській області. Детективи вважають, що через його дії були розтрачені кошти держбюджету при реконструкції очисних споруд у місті Золотоноша (Черкаська обл.).

Традиційно групу підозрюваних поповнюють служителі Феміди. Так, у березні 2018 року «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди був викритий суддя з Волині. Крім того, про підозру повідомили судді з Харківщини, яка, на думку слідства, ухвалила незаконне рішення, пов’язане з так званою «газовою справою Онищенка».

Крім того, минулого місяця НАБУ та САП скерували до суду обвинувальні акти щодо 16 осіб. Серед них і голова Державної аудиторської служби, яку обвинувачують в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. Обвинувальний акт щодо неї скерований до суду 30 березня 2018 року.

З-поміж інших резонансних справ, які були скеровані до суду в березні 2018 року, варто також відзначити провадження щодо посадових осіб Запорізької клінічної лікарні, а також справу щодо посадовців ПАТ «Укрзалізниця».

НАБУ отримало доступ до телефону заступника Труханова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО