ВР відправила на доопрацювання конвенцію про безпеку на футбольних матчах

Верховна Рада України не підтримала законопроект №0180 «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна».

Законопроект відправили на повторне перше читання до комітету. Таке рішення підтримали 232 депутати.

На сьогодні конвенцію підписали 26 держав-членів Ради Європи, зокрема й Україна.

«Беручи до уваги зобов'язання України, що випливають з її членства в Раді Європи, зокрема щодо забезпечення участі України в міжнародних договорах Ради Європи, Міністерством молоді та спорту України відповідно до закону України «Про міжнародні договори України» було вжито заходів для підготовки пропозицій щодо ратифікації Конвенції», – зазначено в пояснювальній записці.

Так, документом визначаються ключові принципи діяльності, спрямованої на протидію потенційним і реальним загрозам безпеці і громадському порядку під час проведення футбольних матчів та інших спортивних подій, а також подолання негативних наслідків.

Такі загрози можуть виникати з різних причин, зокрема через природні лиха, несправність інфраструктури, терористичні акти, будь-які інші прояви насильства або неналежної поведінки. Згідно з конвенцією, основною метою діяльності держав є розробка, ухвалення та впровадження комплексного міжвідомчого підходу до забезпечення порядку, охорони й безпеки під час проведення футбольних матчів та інших спортивних подій, встановлення з цією метою ефективної взаємодії між усіма зацікавленими суб'єктами, що здійснюють або залучаються до організації та проведення спортивних заходів. У пояснювальній записці зазначається, що участь України в спортивних конвенціях Ради Європи має позитивний вплив на розвиток спортивної галузі країни.

Раніше з'ясувалося, хто представить Київ на жеребкуванні півфіналу Ліги чемпіонів.

Також стало відомо, що квитки на ЧС-2018 купили понад чотири тисячі українців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО