Дейдей розлучився з дружиною. Яке майно залишилося в депутата

Печерський районний суд Києва розірвав шлюб депутата Верховної Ради Євгена Дейдея («Народний фронт») і його дружини Інги Дейдей, яка є помічником-консультантом депутата від НФ Дениса Дзензерського.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомив адвокат Дейдея Сіран Бекіров.

«Позов задоволено, шлюб розірвуть», – сказав він.

За словами Бекірова, відповідне рішення суд ухвалив 11 квітня.

Відповідно до електронної декларації Дейдея за 2016 рік, все майно (нерухомість та автомобілі) належить дружині.

Раніше на своїй сторінці в Facebook Дейдей написав для «шукачів сенсацій», що з колишньою дружиною не живе вже майже півроку, й показав фото своєї нової обраниці.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення Дейдея. За версією слідства, з 2007 року Дейдей і його дружина разом заробили 1,44 млн грн, у той час як у період із 18 грудня 2014 року до 26 грудня 2016 року нардеп придбав у спільну сумісну власність із дружиною офіційно підтверджених активів на суму 6,13 млн грн, що більш ніж у 4,2 раза перевищує сукупний дохід подружжя.

За словами самого нардепа, гроші на купівлю майна його дружина позичила в бізнесмена Ігоря Лінчевського, який є помічником ще одного депутата від НФ Дениса Дзендзерского. Однак під час допиту Лінчевський заявив, що позичити гроші просив сам Дейдей, і він йому особисто в руки давав обумовлену суму. Водночас, яка саме сума грошей була передана, бізнесмен сказати не зміг.

Крім того, відсутні будь-які документальні підтвердження позичання грошей нардепу. За словами Лінчевського, за Дейдея поручилася людина з кола його спілкування.

Аналітики «Слова і Діла» підрахували, що в нардепа 16 обіцянок. З них виконані лише 2, ще 5 – у процесі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО