У НАБУ оцінили вартість меблів у квартирі сестри нардепа Полякова

Детективи НАБУ оцінили вартість меблів, сантехніки та елементів декоративного освітлення в квартирі сестри члена Верховної Ради від фракції «Народного фронту» Максима Полякова, де проживає зі своєю сім'єю сам політик, у більш, ніж 140 тисяч євро.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду міста Києва, яким відмовлено в задоволенні скарги прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Рішенням суду першої інстанції було відмовлено в накладенні арешту на майно, вилучене в квартирі сестри Полякова. Зазначається, що 5 грудня 2017 року детективи НАБУ провели обшук за місцем фактичного проживання нардепа з сім'єю, тобто в квартирі його сестри. Під час слідчих дій детективи виявили майно загальною вартістю в 140,4 тис. євро, джерела коштів на придбання якого невідомі.

У НАБУ повідомили, що в квартирі сестри Полякова знайшли сушильну і пральні машини швейцарської фірми Adora, приблизна вартість яких 180 тис. грн. Також житло облаштовано італійськими меблями фірм Еthimo, Gammа, Саttelan Italiа, а кухня – німецькими меблями марки Kuppersbush. Сантехніка в зазначеній квартирі теж італійська фірм Paffoni і Вlanсо.

Детектив просив накласти арешт на це майно, оскільки воно визнано речовим доказом і може бути вилучено у вигляді покарання і спеціальної конфіскації. Працівник Бюро також наголосив, що на майно накладено попередній арешт, оскільки власниця квартири та її чоловік не мали офіційних доходів для придбання таких меблів. Однак суд першої інстанції відмовив. Слідчий суддя мотивував своє рішення тим, що НАБУ не доведена приналежність цієї квартири нардепу, а вищевказане майно перебуває в квартирі його сестри. До того ж, у Бюро поки ще не повідомили про підозру Полякову в незаконному збагаченні, а це значить, що твердження про набуття політиком у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, спростовується відсутністю повідомлення про підозру.

Колегія суддів погодилася з позицією слідчого судді і також відмовила в накладенні арешту на майно, знайдене в квартирі сестри Полякова.

Як відомо, нещодавно детективи НАБУ порушили кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення Полякова.

Нагадаємо, Апеляційний суд зняв арешт із квартири сестри нардепа.

Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався, що НАБУ перевіряє Полякова за фактами незаконного збагачення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО