Геращенко просить Балуха не голодувати

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала українця Володимира Балуха, засудженого в Криму, припинити голодування.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона сказала під час засідання парламенту, пише «Укрінформ».

«Дозвольте звернутися до нього від усіх нас із проханням, можливо, зупинити голодування, тому що він дійсно потрібен і своїй сім'ї, і Україні», – сказала Геращенко.

Геращенко нагадала, що українська сторона веде переговори про обмін 23 росіян на українців, які перебувають у російських в'язницях.

«Безумовно, серед тих людей, звільнення яких ми вимагаємо, є й Володимир Балух, так само, як інші українці та кримські татари», – додала вона.

Нагадаємо, 16 січня так званий «суд», підконтрольний окупаційній владі РФ у Криму, засудив Балуха до трьох років і семи місяців у колонії-поселенні. Крім того, його зобов'язали виплатити штраф у розмірі 4,6 тисячі гривень.

Російські правоохоронці звинуватили кримчанина Володимира Балуха в зберіганні боєприпасів. На горищі його будинку були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку й прапор України у дворі його будинку.

19 березня Балух оголосив голодування.

Адвокат Балуха повідомила, що стан його здоров'я погіршується.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО