Адвокати внесли заставу за капітана судна «Норд»

Адвокати внесли заставу за затриманого капітана судна «Норд» Володимира Горбенка.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна« з посиланням на представника компанії-власника корабля керченського рибколгоспу імені Першого травня - Анну Шевельову, пише «Слово і Діло».

Вона розповіла, що захисники Горбенка внесли за нього заставу. Однак через закінчення робочого дня, вони не отримали підтвердження надходження грошей на рахунок.

«Горбенко в ІТТ (ізолятор тимчасового утримання - УП) до отримання підтвердження про прихід застави на рахунок. Відпустять, мабуть, після вихідних», - сказала представник компанії.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором Російської Федерації.

У ході перевірки встановлено, що воно зареєстроване в окупованому Росією Криму. Затримане судно із командою відконвоювали до порту Бердянська для проведення подальших перевірочних та процесуальних дій.

Повідомлялося, що 30 березня суд заарештував судно «Норд».

2 квітня капітану рибальського судна «Норд» було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

6 квітня Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 35 тисяч 240 гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО