Літати так літати. Омелян анонсував нові аеропорти в Україні

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучив ідею щодо створення загальнодержавної програми будівництва нових аеропортів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він заявив за підсумками поїздки в Закарпатську область.

«В першу чергу, ми робимо ставку на аеропорт в Ужгороді. Залишилися деякі формальності на рівні українсько-словацьких відносин. Ми повинні завершити ці процедури в першому півріччі і я сподіваюся, ми зможемо змонтувати необхідне авіаційне обладнання для повноцінного авіасполучення теж цьогороіч», - заявив міністр.

За його словами, повітряна гавань буде готова до прийому літаків і обслуговування пасажирів до зимової навігації, яка починається в кінці жовтня.

«Сьогодні ми відвідали потенційні місця де може бути розташований новий аеропорт, це може бути Хуст або Мукачево», - додав міністр.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України планує до 2020 року побудувати в Білій Церкві міжнародний аеропорт для вантажних і пасажирських перевезень. Вартість проекту оцінюється в 52 млн євро.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян не виконав обіцянку про те, що національний авіаперевізник SkyUp почне роботу в березні 2018 року.

Раніше ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair і міжнародний аеропорт «Бориспіль» підписали спільний договір про співпрацю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО