Стан Балуха в СІЗО погіршується

Український політв'язень Володимир Балух продовжує голодування в кримському СІЗО, незважаючи на те, що стан його здоров'я погіршується.

Про це «Крим.Реалії» заявила його адвокат Ольга Дінзе, передає «Слово і Діло».

«Йому голодування дається важко. Крім того, відбуваються постійні провокації з боку представників адміністрації установи, які приносять йому смачні продукти, спокушаючи його все ж почати вживати їжу. Це трохи дестабілізує його, але він тримається й тримає своє слово», – сказала адвокат.

Також стало відомо, що 4 квітня у «Верховному суді» Криму розглядали скаргу захисту Балуха про продовження йому запобіжного заходу. Самого Балуха не доправили до будівлі суду, оскільки зараз він перебуває в ІТТ с. Роздольне. Він брав участь у засіданні суду відеозв'язком.

«Під час судового засідання Балух був у кайданках, що є грубим порушенням принципу презумпції невинуватості. Після того, як адвокат зробив відповідну заяву, кайданки з українця були зняті», – відзначили в Кримській правозахисній групі.

Балух та його захист заявили суду про порушення права на захист, тому що участь у засіданні суду відеозв'язком позбавляє Балуха можливості конфіденційно спілкуватися з адвокатом, що є частиною права на захист. У зв'язку з цим засідання продовжать 5 квітня.

Нагадаємо, адміністрація СІЗО не дає Балуху воду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО