В Ощадбанку пояснили, чому закривають відділення

Державний Ощадбанк закриває велику кількість відділень, враховуючи їх економічну ефективність.

Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний в інтерв'ю «Економічній правді», передає «Слово і Діло».

«Головний критерій - економічна ефективність і економічна обгрунтованість нашої присутності в тому чи іншому регіоні. Ми розуміємо, що оскільки банк продовжує процес модернізації, то філія - ​​це точка, куди повинні бути спрямовані інвестиції, щоб її розвивати», - пояснив він.

За словами Пишного, мережа відділень Ощадбанку продовжить скорочуватися. При цьому, рішення про закриття відділення приймається після спілкування з місцевими органами влади.

«Абсолютно вся мережа філій, яка підпадає під скорочення, є економічно неефективною. Левова частка відділень Ощаду знаходиться в сільській місцевості. Надалі буде відбуватися не просто механічне скорочення, а оптимізація мережі із застосуванням принципів геомаркетингу, які визначають оптимальне місцезнаходження відділення з точки зору бізнесу», - заявив Пишний.

Він також зазначив, що відділення нового формату набагато ефективніше.

«За три роки ми створили 600 відділень нового формату. У деяких випадках їх ефективність вище в два рази. У середньому в системі вони працюють на 40% краще, ніж філії традиційного формату», - розповів Пишний.

Раніше в Ощадбанку заговорили про докапіталізацію.

Нагадаємо також, Кабмін затвердив стратегію розвитку Ощадбанку на п'ять років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО