Львівський перинатальний центр не почав у березні 2018 року приймати пацієнток, як обіцяв Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провалив обіцянку про те, що в березні 2018 року перша черга Львівського перинатального центру прийматиме пацієнток.

Таку обіцянку він дав 8 лютого 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Львівський перинатальний центр. П’ять років тому він закрився на реконструкцію. Відтоді перетворився на довгобуд. Рік тому ми взяли лікарню під свій контроль. І вже в березні 2018 року пацієнтів прийматиме перша черга оновленого закладу», – пообіцяв Гройсман.

Наприкінці березня 2018 року під час свого звіту голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що обласний перинатальний центр уже готовий до роботи. За словами чиновника, відкриють заклад після того, як облрада призначить керівника. Найближча сесія облради відбудеться в середині квітня, проте поки що невідомо, чи буде на ній розглядатися питання призначення головного лікаря перинатального центру.

Оскільки оновлений пологовий будинок не почав свою роботу в заявлені прем'єром терміни, обіцянка отримує статус «не виконано». «Слово і Діло» продовжує стежити за тим, чи вдасться Володимиру Гройсману завершити реконструкцію перинатального центру та профінансувати закупівлю обладнання для нього. В листопаді 2017 року він пообіцяв, що домагатиметься завершення цього довгобуду, а також знайде гроші на закупівлю медичного обладнання.

«Під час своєї робочої поїздки я був у Львові, дивився на цей недобудований об'єкт і пообіцяв допомогти його завершити. Все, що я обіцяю, завжди звик виконувати. Були виділені 45 мільйонів гривень на добудову, зараз добудова триває, далі постане питання про забезпечення обладнанням, і це вимагатиме ще додаткового фінансування. Позавчора у мене був голова Львівської ОДА, ми це питання обговорювали. Зараз я шукаю можливість перейти до другої обіцянки – знайти кошти на фінансування обладнання», – сказав Гройсман під час години запитань до уряду в парламенті.

У лютому 2018 року заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак повідомила, що будівля перинатального центру готова до відкриття, всі будівельні роботи завершені, замовлене медичне обладнання та меблі. Йдеться про першу чергу.

Для добудови всього перинатального центру додатково потрібно 55 мільйонів гривень, на закупівлю медобладнання – 67 мільйонів гривень.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 486 обіцянок, з яких 236 виконав, а 109 – провалив.

Про те, як працює команда Гройсмана, читайте в дайджесті обіцянок із 1 до 31 березня 2018 року.

Також ми писали, що Гройсман оприлюднив доходи за минулий рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО