Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв знайти додаткове фінансування для закупівлі обладнання у Львівський перинатальний центр

10 листопада 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв знайти додаткове фінансування для закупівлі обладнання у Львівський перинатальний центр. "Під час своєї робочої поїздки я був у Львові і дивився на цей недобудований об’єкт, і пообіцяв допомогти його завершити. Все, що я обіцяю, завжди звик виконувати. Були виділені 45 мільйонів гривень на добудову, зараз добудова триває, далі постане питання про забезпечення обладнанням і це потребуватиме ще додаткового фінансування. Позавчора у мене був голова Львівської ОДА і ми це питання обговорювали. Зараз я шукаю можливість перейти до другої обіцянки – знайти кошти на фінансування обладнання", – сказав Гройсман під час "Години запитань до уряду", однак не уточнив про яку суму йдеться (відео 1:06).
Не виконано
Сказано 10 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/E4e7BDPKGi4?t=1m6s
  • https://twitter.com/VGroysman/status/928905159740088320
  • Лист Львівської ОДА від 25 травня 2018 року
  • Лист Мінфіну від 15 серпня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Мінфіну від 15 серпня 2019 року, у 2017-2018 роках уряд не виділяв кошти для закупівлі обладнання у Львівський перинатальний центр.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «не виконано» незадовго до відставки уряду.

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.