Стало відомо, чи піде у відставку голова Миколаївської ОДА

Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко вирішив самоусунутися на час розслідування смерті в. о. керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на брифінгу в Києві, який транслював телеканал «112 Україна».

«18 березня сталася трагічна подія: загинув тимчасовий виконувач обов’язків керівника міжнародного аеропорту Владислав Волошин. З цього приводу достатньо лунає різного роду гасел. Щоб уникнути будь-якиї спекуляцій, я ухвалив таке свідоме рішення», – сказав Савченко.

Він уточнив, що попросив відсторонити його на весь час слідства.

«Я написав заяву сьогодні й зареєстрував її. Її не могли не прийняти (в АП – ред.)», – сказав керівник області.

Нагадаємо, 18 березня в Миколаєві вчинив самогубство 29-річний в. о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Владислав Волошин. Він не залишив передсмертної записки й не повідомив медикам «швидкої» причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був живий. Але є листування з телефону Волошина, де він згадував своє призначення, перевірку в аеропорту й заявляв про намір накласти на себе руки. Цю переписку досліджує поліція.

Співробітниця Миколаївського аеропорту Аліна Коротич заявила, що на Волошина тиснули чиновники облдержадміністрації на чолі з губернатором Олексієм Савченком.

Сам Савченко в соцмережі закликав не поширювати телефонну переписку Волошина й висловив упевненість, що правоохоронці з усім розберуться.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО