МЗС висловило протест через візит Путіна до Криму

Міністерство закордонних справ України висловило протест Російської Федерації в зв'язку з неузгодженим з Україною візитом російської делегації і президентом РФ Володимиром Путіним в окупований Крим.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Україна вважає цей візит, як й інші поїздки на територію окупованого Криму, грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, а також зневагою російською стороною нормами міжнародного права, зобов'язаннями двосторонніх і багатосторонніх договорів. Зокрема, Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», «Стану прав людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)».

«Автономна Республіка Крим і Севастополь є і будуть залишатися невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім світом, який вже неодноразово давав належну оцінку міжнародно-протиправних діянь Російської Федерації шляхом прийняття відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також ввівши широкі обмежувальні заходи (санкції) проти держави-окупанта», - йдеться в повідомленні МЗС.

Раніше, під час візиту до Криму, Путіну пообіцяли відкрити Керченський міст до літа.

Відзначимо також, що Собчак назвала Крим причиною всіх російських бід.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО