За анексію Криму. Євросоюз продовжив санкції проти Росії

Читать на русском
Євросоюз офіційно продовжив на півроку обмежувальні заходи щодо 150 громадян і 38 компаній Росії до 15 вересня 2018 року.

Євросоюз офіційно продовжив на півроку обмежувальні заходи щодо 150 громадян і 38 компаній Росії до 15 вересня 2018 року.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, поширеній у понеділок у Брюсселі, пише «Слово і Діло».

У США дали прогноз щодо нових санкцій проти РосіїДиректор Національної розвідки США Деніел Коутс вважає, що діючих санкцій проти Росії недостатньо. Додаткові обмеження на стадії розгляду.

В ЄС укотре зазначили, що оцінка ситуації не виправдала режиму санкцій. Правові акти будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС від 13 березня 2018 року.

Інші заходи ЄС, що діють у відповідь на кризу України, включають:

– економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, які наразі діють до 31 липня 2018 року;

– обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя, обмежену територією Криму та Севастополя, які наразі діють до 23 червня 2018 року.

Як повідомлялося, 21 грудня 2017 року Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції щодо Російської Федерації до 31 липня 2018 року. Таке рішення ухвалили після того, як президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель поінформували ЄС про невиконання Мінських угод Росією.

Нагадаємо, до списку санкцій США внесені 10 кримінальних авторитетів із Росії та країн колишнього СРСР, а також дві російські компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: