У Міносвіти створять електронну освітню платформу

Міністерство освіти і науки України та Асоціація «Інформаційні технології України» в середу, 7 березня, підписали меморандум про співпрацю. Один із центральних проектів, до якого будуть залучені експерти асоціації, – створення електронної освітньої платформи та розвиток ринку електронних підручників.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МОН.

«Один із центральних проектів, до якого будуть залучені експерти асоціації, – створення електронної освітньої платформи та розвиток ринку електронних підручників. Крім того, члени асоціації зможуть взяти участь у створенні ефективної системи збору та аналізу статистики щодо інформаційно-комп’ютерних технологій в українській освіті», – йдеться в повідомленні.

«Українська ІТ-індустрія, як і інші галузі креативної економіки, є індустрією, що базується на знаннях. Тож впровадження в освітній процес сучасних технологій та спрощення доступу до джерел знань є вкрай важливими першочерговими кроками, що сприятимуть формуванню нової когорти високоосвічених спеціалістів не лише для ІТ-галузі, а й для інших секторів економіки», – прокоментував виконавчий директор Асоціації «ІТ України» Олександр Кубраков.

Нагадаємо, онлайн-платформа для підготовки до ЗНО BeSmart виведена на всеукраїнський рівень.

Раніше експерти розповіли, яким є недолік освітнього закону та чому жодні зміни не влаштують Угорщину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО