Розгін наметового містечка: поліцейський відсторонений від роботи

Поліцейський, який застосував газ проти журналіста під час розгону наметового містечка біля Верховної Ради 3 березня, тимчасово не братиме участі в масових акціях.

Про це сказав начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, передає «Слово і Діло».

«До завершення службового розслідування ця людина участі в масових заходах не братиме, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними і нормальними. Я допускаю, що всяке може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправданням поліцейського», - пояснив Зозуля. Він спростував інформацію про те, що поліцейський раніше служив у спецпідрозділі міліції «Беркут».

За словами Зозулі, це - патрульний поліцейський. Зозуля зазначив, що він мав особисту бесіду з вищезазначеним поліцейським.

Зараз в поліції з'ясовують обставини, за яких стався інцидент. Після цього буде вирішено, чи буде застосовано якесь покарання щодо поліцейського.

Раніше уповноважений Верховної ради України з прав людини Валерія Лутковська заявила, що під час знесення співробітниками поліції наметового містечка біля будівлі парламенту зафіксовано ряд порушень прав людини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО