Саакашвілі готовий повернутися до влади в Грузії

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі звернувся з Амстердама до своїх грузинських однопартійців з «Єдиного національного руху» й закликав їх розпочати переговори з іншими партіями для висунення на майбутніх президентських виборах єдиного кандидата від опозиції.

Як передає «Слово і Діло», відеозвернення до членів ЕНД було поширене грузинськими ЗМІ.

«Ми маємо повернутися до влади вже в 2018 році. Як ми це зробимо? Ми маємо виграти президентські вибори й на цьому тлі обрушити правління Іванішвілі (Бідзіна Іванішвілі, колишній прем'єр-міністр, мільярдер, якого опозиція вважає реальним правителем Грузії – ред.), обрушити його феодальний двір», – заявив Саакашвілі.

Як пише «Інтерфакс», один із лідерів ЄНД Ніка Мелія заявив у понеділок журналістам, що консультації з іншими опозиційними партіями вже йдуть, але не уточнила, з якими саме.

Лідери деяких опозиційних партій Грузії, які всі разом не отримали на парламентських виборах 2016 року й одного відсотка голосів виборців, заявили журналістам, що ідея Саакашвілі про висунення єдиного кандидата в президенти від опозиції може бути розглянута. Представники більших опозиційних партій заявили журналістам, що відмовляються співпрацювати із Саакашвілі та його партією.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі.

Громадянства Грузії Саакашвілі також позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО