Підрахували, скільки суден РФ незаконно увійшло до портів Криму

До портів анексованого Криму протягом лютого незаконно зайшли 20 вантажних суден.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінВОТ), передає «Слово і Діло».

«З 1 лютого до 1 березня до портів окупованого Криму зафіксовано візит 20 вантажних суден-порушників. Усі судна були під прапором Російської Федерації. Загалом цими суднами здійснені 60 заходів до портів Севастополя та Керчі», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що крім цього, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, які використовуються для стоянки кораблів, зафіксовані 18 суден: 16 – із Російської Федерації та по одному під прапорами Об'єднаної Республіки Танзанія та Республіки Мальта.

Нагадаємо, морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта), закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30.04.2014 № 578-р («Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту») і відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014р. №255 («Про закриття морських портів»).

Захід суден під іноземними прапорами до закритих морських портів і терміналів, розташованих на території АР Крим та міста Севастополь, розглядатиметься як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Раніше повідомлялося, що Рада попросила не визнавати легітимність виборів у РФ.

Відзначимо також, Рада збільшила штрафи за незаконний в'їзд в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО