Пропаганда РФ. В Україну не дозволили ввезти чергові книги

Державний комітет телебачення і радіомовлення України не дозволив ввезти в Україну чотири російських видання, серед яких книга Михайла Задорнова про віщого Олега.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо, передає «Слово і Діло».

«Держкомтелерадіо відмовило ТОВ «Форс-Україна» у видачі дозволу на ввезення в Україну з території держави-агресора книжки Михайла Задорнова, Валентина Гнатюка і Юлії Гнатюк «Руни віщого Олега» в кількості 2 тис. примірників, ТОВ «Якаб Трейд» - на ввезення книги Андрія Десницкого «Християнство. Справжнє. Росія, XXI століття» в кількості 10 тис. примірників, а також ТОВ «Форс-Україна» - на ввезення книг Єлизавети Дворецької «Ольга, княгиня військової удачі», Миколи Леонова, Олексія Макєєва «Небезпечна масть» у кількості по 2 тис. примірників кожна», - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в Держкомтелерадіо, наказ про відмову виданий на підставі рішення експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції.

Більшість членів експертної ради визнали невідповідність цих видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної для поширення на території України. Експерти побачили в виданнях ознаки пропаганди держави-агресора.

Раніше повідомлялося, що Держкомтелерадіо внесло до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України і пропаганду насильства, 137 книг.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО