Справа Сенцова. Правозахисники не знайшли українця в російській колонії

Український кінорежисер Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, не числиться у виправній колонії в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Про це свідчить відповідь адміністрації виправної установи, отримана правозахисниками, пише «Слово і Діло».

«З'явилася інформація, що Олега Сенцова немає в ІК-8 в Лабитнангі», - зазначає координатор правозахисної організації «РосУзнік» Яна Гончарова.

25 лютого правозахисники переслали через електронну систему ФСВП кілька листів Олегу Сенцову. У відповіді, яка прийшла у вівторок, зазначено, що «лист не може бути доставлено так як одержувач не перебуває в даній установі».

Двоюрідна сестра Сенцова, москвичка Наталія Каплан відзначає, що в черговій частині їй відмовилися дати інформацію.

«По телефону начальника колонії ніхто не відповідає. Приступаємо до пошуків», - пише вона в Facebook.

13 жовтня стало відомо, що Олега Сенцова доставили в російське місто Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 лютого Сенцов зробив перший дзвінок зі свого нового місця заключенія.Он тривав 3 хвилини.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченко затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 по звинуваченню в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва відкинули всі звинувачення.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова і Кольченко сфабриковано, і виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх. Росія на заклики не реагує.

Нагадаємо, раніше правозахисники також не змогли знайти Плотницького в російських СІЗО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО