ЗМІ: британському уряду загрожує відставка

В рядах правлячої Консервативної партії Великобританії назрів розкол через відсутність єдиної позиції щодо майбутнього Brexit.

За даними газети The Sunday Times, нинішній уряд може піти у відставку в результаті змови з боку 15-20 депутатів-консерваторів, які можуть допомогти опозиційный Лейбористській партії здобути перемогу при проведенні голосування про вихід Великобританії з митного союзу ЄС, пише «Слово і Діло».

Головний партійний парламентський організатор Джуліан Сміт, який займається забезпеченням партійної дисципліни в Палаті громад, попередив про це прем'єр-міністра Терезу Мей на закритому засіданні кабміну в заміській резиденції Чекерс.

При цьому міністр у справах Північної Ірландії Карен Бредлі закликав Мей не покладатися на голоси 10 депутатів північноірландської Демократичної юніоністської партії (ДЮП), що підтримує в парламенті уряд меншості торі.

Позиції консерваторів можуть підірвати також шестеро депутатів з республіканської партії «Шинн Фейн», які традиційно ігнорують роботу Палати громад, але потенційно могли б прийти туди.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей закликала Європейський Союз укласти новий договір про безпеку, який буде діяти після виходу країни з ЄС.

Нагадаємо, Палата громад Великобританії ухвалила закон про Brexit.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО