Справа Южно-Української АЕС: суд відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання

Підозрюваного детективами НАБУ в розкраданні 10,5 мільйонів гривень Южно-Української АЕС сина колишнього виконувача обов'язків президента «Енергоатому» Артема Кіма відпустили під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва майже два тижні тому за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді застави, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор на засіданні просив задовольнити клопотання, оскільки на час його розгляду дію застосованого раніше запобіжного заходу Кіму у вигляді цілодобового домашнього арешту закінчилася.

Адвокати Кіма заперечували проти задоволення клопотання й просили в його задоволенні відмовити повністю, посилаючись на його необґрунтованість, про що надали письмові заперечення. Підозрюваний у судовому засіданні підтримав думку своїх захисників і просив у задоволенні клопотання відмовити.

Оцінивши всі обставини, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді застави підлягає частковому задоволенню. На думку судді, Кіма необхідно відпустити під особисте зобов'язання з покладанням низки зобов'язань: прибувати за першим викликом, не відлучатися з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання, здати на зберігання закордонні паспорти, утримуватися від спілкування з фігурантами справи та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру колишньому президенту «Енергоатому».

Раніше в справі ЮУАЕС суд виніс ще один обвинувальний вирок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО