Москаль назвав імена тих, хто хотів підпалити союз угорців в Ужгороді

Спробу підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття здійснили двоє громадян Польщі.

Про це повідомив голова Закарпатської області Геннадій Москаль на своєму сайті, пише «Слово і Діло».

За інформацією Москаля, 4 лютого підпал намагалися скоїти двоє людей: Адріан Марглевскі (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., житель м.Краків і Томаш Рафал Шімковьяк (Tomasz Rafal Szimkowiak) 24.01.1993 р.н.

«Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, як іноземці приїхали в Закарпаття (через КПП «Ужгород» на словацько-українському кордоні), де оселилися (хостел по вул. Толстого в Ужгороді), якими телефонами користувалися для координації дій.

Іноземці скоїли дві спроби підпалу. Перша - о 1:00 ночі 4 лютого. Оскільки наслідки підпалу здалися злочинцям незначними, в 4:08 вони зробили ще одну спробу підпалу, купивши перед цим на одній з АЗС бензин в пластиковій тарі.

Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали за межі України через пункт «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні.

Раніше губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль вже заявляв, що спробу підпалу офісу «Товариства угорської культури» в Ужгороді здійснили праві радикали однієї з країн Євросоюзу.

Нагадаємо, на Закарпатті підпалили позашляховик депутата.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО