У МЗС Угорщини звинуватили Україну в брехні

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна не запрошувала закарпатських угорців на консультації щодо мови освіти, які відбулися в Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «РБК-Ураїна».

«Україна, яка прагне досягти європейської інтеграції, нещодавно серйозно порушила міжнародні закони про захист меншин, дотримання яких також вимагається Європейським Союзом», - сказав Сийярто.

Він звинуватив Україну в початку «міжнародної кампанії брехні проти Угорщини і закарпатських угорців», зазначивши, що якби вони брали участь у цій зустрічі, «то вказали б на всі наміри і цілі прийнятого закону про освіту, який грубо порушує міжнародне право і права закарпатських угорців, і в який Європейський Союз і Венеційська Комісія попросили Україну внести зміни».

«Угорщина закликає Україну припинити виконання Закону про освіту, а не проводити міжнародну кампанію брехні, поки не дійде до згоди з закарпатськими угорцями щодо всіх деталей», - сказав Сийярто.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на відмову угорців від консультацій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО