ЗМІ розповіли, чий літак вивіз Саакашвілі до Польщі

Авіаційний рейс, яким 12 лютого був відправлений до Польщі колишній президент Грузії, екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, виконав орендований літак Hawker Beechcraft Premier 1A, що належить польській авіакомпанії, а не літак, пов'язаний з президентом України Петром Порошенком. Інформацію про останнє спростували в Адміністрації президента.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», передає «Слово і Діло».

Літак з бортовим номером SP-RDW вилетів о 16:33 12 лютого з аеропорту «Бориспіль» у Києві до Варшави.

Борт має польську реєстрацію і належить авіакомпанії Jet Story з бортовим номером SP-RDW.

Як стало відомо журналістам, в Україні організувати цей рейс допомагала українська компанія Sky Handling.

«Ми співпрацюємо з цією компанією в Україні. Вони займаються технічними нюансами», – підтвердили цю інформацію в польській компанії Jet Story.

Проте в польській компанії, що здає в оренду борт, яким транспортували Саакашвілі, відмовились відповісти на запитання, хто оплатив цей переліт.

При цьому, як вдалося з'ясувати «Схемам», компанія пропонує своїм клієнтам переліт на такому літаку в напрямку Київ – Варшава за 8 тисяч євро.

У відповідь на письмове запитання журналістів програми в авіакомпанії Jet Story відповіли: «Цей літак буде доступним наступного тижня, після технічного обслуговування. Вартість такого перельоту – 8 тисяч євро».

«Схеми» поки що не отримали відповіді на запитання, хто і яким чином оплатив переліт, від Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, Грузія заявила, що готує Польщі запит про екстрадицію Саакашвілі.

Сам Саакашвілі розповів, коли повернеться в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО