Матіос: як Шепелєв перетнув кордон України

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного ввезення до України колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«У нас зареєстроване кримінальне провадження за статтею 332 Кримінального кодексу за організацію невстановленими особами незаконного перетину державного кордону для Шепелєва, який перебував у розшуку», – заявив він.

За його словами, це провадження розслідує СБУ, яка спробує встановити механізм перетину кордону, його мотив, виконавців.

«З якою метою людина, щодо якої заочно розглядаються справи в суді, де термін передбачає довічне позбавлення волі, добровільно чи в якийсь інший спосіб повернулася в Україну?», – запитує Матіос.

Він зазначив, що слідство встановить, де Шепелєв перебував, з ким спілкувався, хто й за яких обставин, з якою метою вчиняв фізичний примус до нього, скільки було осіб, які вчиняли такі незаконні дії, та як їх можна було б ідентифікувати.

«Так само ми будемо встановлювати, звідки, з якого місця й ким був здійснений анонімний дзвінок до СБУ про перебування Шепелєва в передмісті Києва. Такий анонімний дзвінок дійсно відбувся. Ми все це перевіряємо процесуальним шляхом», – говорить головний військовий прокурор.

Як відомо, Шепелєв був затриманий у середу, 8 лютого, ввечері. При собі він мав посвідчення «ДНР».

Згодом його із синцями на обличчі доправили до зали суду.

Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО