З’ясувалося, як кримських татар агітують працювати у «виборчих комісіях» 18 березня

На майбутніх «виборах президента Росії», кримських татар, які працюють у бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі «виборчих комісій».

Про це Крим.Реалії розповів кримськотатарський активіст, ветеран національного руху Зевджет Куртумеров, передає «Слово і Діло».

«Агітують кримських татар з бюджетної сфери, осіб, які так чи інакше залежні від нинішньої влади для участі у виборчих комісіях на майбутніх виборах президента Росії. Справа в тому, що багато наших співвітчизників в Криму до 2014 року дуже часто брали участь як спостерігачі на виборах і дуже добре знають ці процеси. Нинішня влада це використовує», - пояснив він.

Він уточнив, що в Кримському інженерно-педагогічному університеті проросійські організації вже провели збори, на яких закликали кримських татар йти на вибори президента Росії.

За його словами, серед організацій, які агітували було «об'єднання кримських татар «Крым»,

«Фонд кримськотатарського мистецтва та етнографії», «Комітет кримськотатарської молоді». «Влада, яка в Криму діє від імені Росії, вживає посилених заходів, щоб залучити кримських татар у виборчий процес. Задіяно все духовенство на чолі з муфтієм Еміралі Аблаєвим, чиновники, які працюють як в апараті уряду, так і в парламенті. Вони розраховують, що кримські татари підуть на вибори», - додав Куртумеров.

Нагадаємо, вибори президента РФ відбудуться 18 березня, в четверту річницю анексії Криму.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін має намір поїхати до Криму, щоб проголосувати на одній із виборчих дільниць.

Детальніше про те, якою є позиція кандидатів на посаду президента РФ щодо Криму та Донбасу, – в нашому матеріалі за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО