У НБУ затвердили нового керівника ПриватБанку

Правління Національного банку України погодило кандидатуру Петра Крумханзла на призначення голови правління ПриватБанку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає «Слово і Діло».

«Перед новим топ-менеджментом найбільшого банку країни стоять амбітні виклики ПриватБанк повинен відновити стійку бізнес-модель і одночасно зберегти інноваційність незважаючи на вантаж проблем, які дісталися державному банку в спадок від колишніх власників. Це завдання в даний час утруднене маніпулюванням екс-власниками окремими ЗМІ для тиску на хід розслідування підозрілих операцій, які відбувалися в банку до націоналізації», - відзначили в НБУ.

Заступник голови правління банку Галина Пахачук зазначила, що спільним завданням обох фінансових установ є повернення в бюджет сотень мільярдів гривень, спрямованих на підтримку банку в період націоналізації.

«Це реалізується в першу чергу шляхом прибуткової роботи, і відповідно сплати податків, так і повернення активів так званого «токсичного» портфеля, сформованого попередніми власниками банку», - зазначила Пахачук.

Також вона прокоментувала оприлюднені в ЗМІ запити НБУ щодо клієнтських рахунків у Приватбанку. Пахачук зазначила, що аудит операцій, який проводиться в банку як НБУ, так і самим банком, а також залученими міжнародними визнаними компаніями в світі - «це важлива і потрібна для країни робота». Така передача інформації регулятору не є порушенням банківської таємниці, а кожен випадок її розкриття буде вивчений і проведено розслідування.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Стратегія управління державними банками передбачає продаж ПриватБанку протягом 5 років.

Нагадаємо також, ПриватБанк заявив про намір скоротити загальну кількість відділень з 2213 до 2061, таким чином оптимізувавши їхню роботу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО