НАБУ розслідує зловживання чиновників київського заводу «Радар»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактами можливого зловживання службовим становищем чиновниками ПАТ «Київський завод «Радар» при укладанні договору з приватною компанією про пайову участь у капітальному будівництві житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями.

За версією слідства, в результаті такого договору підприємству завдано збитків на суму понад 100 мільйонів гривень, йдеться в судовому рішенні, яке проаналізувало «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні вказав, що укладаючи цей договір, чиновники занизили вартість земельної ділянки площею понад 1,3 га в більш ніж п'ять разів і забули в ньому вказати приміщення, розташовані на вказаній землі. Йдеться про ЖК Perfect Hall, який будується неподалік від станції метро «Палац Україна» в Києві. Площа об'єкта – майже 120 тисяч квадратних метрів.

За версією слідства, чиновники «Радару» вжили низку заходів для списання 9 корпусів заводу, що розташовані на цій ділянці. У Бюро вважають, що службові особи заводу уклали договір із приватною компанією для оцінки вартості зазначених 9 корпусів заводу для заниження їхньої вартості. Наразі компанією, з якою був укладений договір про пайову участь, ведуться підготовчі роботи, спрямовані на руйнування та знищення зазначених будівель. Одна з будівель уже частково зруйнована.

У НАБУ вказали, що зараз проводиться судова комісійна будівельно-оцінна експертиза 9 корпусів заводу «Радар», а їх знищення не дозволить якісно та об'єктивно провести експертизу будівель. У зв'язку з цим детектив просив накласти арешт на будівлі.

Суд погодився з доводами детектива й задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документації банківської системи у справі розкрадання коштів ПриватБанку.

Раніше Бюро показало відео затримання екс-керівника АМПУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО