Луценко: в президентському поданні щодо ЦВК немає кандидатури «Опоблоку»

У підготовленому президентом України поданні на призначення членів Центральної виборчої комісії врахована пропозиція фракції «Батьківщини», від фракції «Опозиційного блоку» чекають кандидатури, яку глава держави додатково подасть.

Про це сьогодні на засіданні Погоджувальної ради парламенту заявила представник президент у Верховній Раді Ірина Луценко, пише «Слово і Діло».

«Президент України вніс до парламенту оновлене поданняпро призначення нових членів Центральної виборчої комісії. На сьогодні президентом подані 14 кандидатур, у тому числі й кандидатура від фракції «Батьківщини», яка ... була подана ще 7 листопада 2017 року», – сказала Луценко.

Представник президента в парламенті запевнила, що блокування кандидатур будь-якої фракції не буде.

«Минулого тижня відбулися консультації в Адміністрації президента щодо представників «Опоблоку». Їм було запропоновано також визначитися з кандидатами. Вони представили три кандидатури. Щойно вони визначаться з кандидатурами, президент додатково подасть і кандидатуру від «Опоблоку», – заявила Луценко.

Нагадаємо, 1 червня 2014 року сплив термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017-го – і її 13-го члена.

7 червня 2016 року Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення 12 з 15 членів ЦВК і призначення 11 нових членів Центрвиборчкому.

23 січня 2018 року президент Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО