Життя українця Гриба перебуває під загрозою

Стан здоров'я українця Павла Гриба, який незаконно утримується на території Російської Федерації, незадовільний. У нього «виснажений вигляд», а також не надано медичну допомогу.

Про це повідомив батько затриманого Ігор Гриб в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль у шлунку і животі. Загальний депресивний стан як наслідок посилення психологічного тиску з боку слідства і адміністрації СІЗО. Немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування. Внутрішня кровотеча може відкритися в будь-який час. Професійних медичних фахівців по хворобі Павла в Краснодарі немає. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день в СІЗО може бути останнім для Павла! Життя Павла в небезпеці!»- написав батько.

За його словами, сьогодні, 1 лютого, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на арешт Павла. Ігор Гриб підкреслив, що захист і батьки дізналися про це випадково.

«Сьогодні, 1 лютого, в порушення всіх термінів, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід Павлу. Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати», - додав він.

Раніше сестра Гриба написала відкритого листа до Ради Європи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО