У Кабміні створили робочу групу для підготовки «плану Маршалла»

В українському уряді створили робочу групу, яка вивчить питання формування проекту «Європейський план для України» – так званого «плану Маршалла».

Як інформує «Слово і Діло», наказ від 19 січня за підписом міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва опинився врозпорядженні «Європейської правди».

Робочу групу, до складу якої увійшли 45 осіб, очолив перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Членами міжвідомчої робочої групи є також заступники міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов та Михайло Тітарчук, директор департаменту державних інвестиційних проектів і підтримки розвитку Мінекономрозвитку Оксана Гришкевич.

Зауважимо, привертає увагу відсутність у складі групи представників урядового Офісу з питань європейської інтеграції та Адміністрації президента України. Водночас у групі присутні декілька народних депутатів.

Нагадаємо, представники міжнародних фінансових організацій вперше долучилися до обговорення проекту «Новий європейський план для України» – так званого «плану Маршалла».

Раніше повідомлялося, що Євросоюз планує запропонувати Україні та іншим партнерам доступ до інструменту Зовнішнього інвестиційного плану ЄС.

Нагадаємо, в Литві заявили, що «план Маршалла» вимагає від України створення нового органу.

Раніше повідомлялося, що в Єврокомісії не підтримали новий запуск інвестицій в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО