Мосійчук відреагував на заяву НАБУ

Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук відреагував на дії детективів Національного антикорупційного бюро України щодо його дружини.

Як інформує «Слово і Діло», нардеп написав у Facebook, що будинок, де дружина опікувалася ремонтом, належить не його водію, а товаришу й приватному підприємцю.

За версією слідства, Мосійчук у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області, право власності на який зареєстрував на свого водія Андрія Дзюбенка. Не пізніше ніж у грудні 2016-го політик із дружиною в'їхали до вказаного будинку й постійно там проживають. Ба більше, дружина нардепа брала безпосередню участь у замовленні робіт із ремонту та облаштування вищезазначеного домоволодіння, придбанні побутової техніки та меблів. До організації ремонту та облаштування будинку залучалися водії Мосійчука, в тому числі Дзюбенко.

На думку Мосійчука, в тексті ухвали працівники НАБУ «тричі збрехали».

«По-перше, Андрій Дзюбенко є моїм товаришем і приватним підприємцем, і ніколи не був моїм парламентським помічником. По-друге, згідно з довідками ДФС, протягом 2011-2017 років Андрій Дзюбенко отримував і отримує стабільний дохід, з якого регулярно сплачує податки. По-третє, я ніколи не купував будинки в жодному з населених пунктів України чи за її межами, хоча дуже цього хотів би, й у майбутньому планую це зробити», – заявив політик.

Мосійчук вважає, що ніхто, ніколи й за жодних обставин не заборонить його сім’ї робити ремонти, купувати побутову техніку за власні кошти. Водночас він наголосив, що НАБУ та НАЗК мають повне право перевіряти будь-кого з чиновників за фактами незаконного збагачення.

«Але в цьому випадку те, в який спосіб це роблять детективи НАБУ, несе загрозу життю й здоров'ю моєму та моїх близьких. Я звертатимуся за захистом своїх і своїх рідних інтересів до суду та інших компетентних органів», – зазначив Мосійчук.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації за абонентським номером, що належить дружині народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука в рамках кримінального провадження за фактами ймовірного декларування недостовірної інформації.

Раніше Мосійчук повідомив, що НАБУ прийшло з обшуками до його помічників.

У Бюро підтвердили обшуки в оточення нардепа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО