У МОЗ розповіли, які щеплення потрібно оновити

Міністерство охорони здоров'я України закликає до вакцинації дітей від дифтерії та ревакцинації дорослих.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні відомства.

«У зв'язку з небезпекою захворювання й низьким рівнем вакцинації в Україні МОЗ рекомендує вакцинацію дітей та ревакцинацію дорослих», – зазначають у МОЗ.

Згідно з даними, станом на 1 січня 2018 року в країні було 2,7 млн доз вакцин АКДП, 700 тис. доз вакцини АДП і 6,1 млн доз АДП-М. При цьому за 11 місяців 2017 року всі три дози вакцини АКДП отримали 45,4% дітей віком до 18 місяців, своєю чергою 38,7% дорослих отримали вакцину АДС-М.

Крім того, у відомстві зазначили, що на сьогодні в Україні є 900 доз протидифтерійної сироватки, необхідної для лікування захворювання.

«Дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%», – ідеться в повідомленні.

Під час епідемії дифтерії в Україні з 1991 до 1998 року, спричиненої низьким рівнем вакцинації та ревакцинації, було зареєстровано близько 20 тис. випадків захворювання, 696 із них мали летальний кінець.

«Єдиний спосіб захиститися від дифтерії й попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація дітей і ревакцинація дорослих кожні десять років», – наголошується в повідомленні.

Раніше очільниця МОЗ заявила, що в Україні з початку спалаху захворюваності на кір уже померли вісім людей.

Нагадаємо, лікар-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

Також стало відомо, звідки в Україну прийшов кір.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО