Американські ЗМІ повідомили, як РФ блокуватиме поставки зброї зі США

Президент США Дональд Трамп 21 грудня санкціонував постачання в Україну партії снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів до них і супутнього устаткування на суму 41,5 мільйон доларів.

Також розглядається можливість продажу Україною партії протитанкових озброєнь. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на HuffPost.

«Кількість американської зброї, яку отримає Україна, скромна. Але офіційні особи називають це озброєння «латками», оскільки вони заповнюють ключові слабкі місця в захисті країни. На східних фронтах українським військовим щодня загрожують ворожі снайпери. Тепер вони зможуть використовувати снайперські системи M107A1, які США їм продають, щоб зрівняти шанси з противником. Аналогічно Javelin можуть знищувати російські танки в разі нового наступу й змусити Кремль зважати на потенційні нові втрати російських солдатів в Україні, що в Кремлі, як і раніше, заперечують», – пише The Washington Post.

Експерти передбачають реакцію Росії на таке рішення Трампа. Кремль неодноразово використовував машину пропаганди для дискредитації України перед світовою спільнотою.

Наприклад, пише видання, можуть тиражуватися псевдо-побоювання: «Сьогодні ви надаєте Javelin Україні, а завтра він з'явиться в Ірані», використовуючи той факт, що українська митниця виявила в одному з літаків, що прямував до Ірану з Києва, запчастини від застарілих ракет «Фагот», які практично не використовуються в українській армії.

HuffPost підкреслює, що від такої «пропаганди» природньо страждають не лише україно-американські відносини, а й український бізнес, зокрема українські компанії, що працюють з Іраном. Оскільки з української сторони санкцій щодо Ірану немає, економічні відносини між країнами розвиваються дуже продуктивно.

Як пише HuffPost, очевидно, що Росія цілеспрямовано бореться з позитивним іміджем України. У цьому контексті допомога й підтримка Америки та американського уряду України є потужним фактором стримування російської агресії.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко заявив про те, що в 2018 році Україна отримає летальну оборонне озброєння зі США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО