Депутати заблокували роботу Верховної Ради – відео

Депутати заблокували роботу Верховної Ради. Представники фракцій «Самопомочі» та «Батьківщини» вимагають внести до розгляду питання про газові лічильники.   Як писало «Слово і Діло», 19 грудня Рада не змогла проголосувати за законопроект №5722-д «Про внесення змін до закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу».

Спікер Андрій Парубій запропонував усім фракціям висловитися з цього питання.

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що в багатьох містах України склалася напружена ситуація з установки лічильників газу населенню, оскільки в законі України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» не було визначено, які саме лічильники газу мають бути встановлені – індивідуальні чи загальнобудинкові.

У зв'язку з цим облгази почали масово встановлювати в багатоквартирних будинках загальнобудинкові лічильники газу замість індивідуальних, через що мешканцям будинків довелося платити за газ незалежно від його фактичного споживання.

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада ухвалила закон про обов'язкове встановлення в будинках лічильників тепла та води. Законопроект «Про комерційний облік комунальних послуг» у повторному другому читанні підтримали 238 нардепів. Президент України Петро Порошенко підписав закон 28 липня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО