НАБУ та САП повідомили про підозру судді ВАСУ

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру судді Вищого адміністративного суду України в декларуванні недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі САП.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили одному із суддів ВАСУ про підозру в скоєнні злочину за статтею 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації)», – зазначили в прокуратурі.

За інформацією САП, суддя Вищого адмінсуду вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки, а саме не вказав дві квартири в центрі Києва. В прокуратурі додали, що власниками цих квартир є члени родини підозрюваного, які мали бути відображені суддею в його декларації згідно із законом про запобігання корупції.

«Слідство вважає, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного в нього та членів сім'ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку ще й службове житло в місті Києві. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу», – наголосили в САП.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про суддю ВАСУ Олега Голяшкіна.

Нагадаємо, суд заарештував велику суму Голяшкіна. Щоправда, пізніше арешт із грошей був знятий судом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО