Антигрузинська кампанія: чи візьмуться США мирити Порошенка та Саакашвілі

Костянтин Бондаренкополітолог

У нас уже настільки демонстративно й із будь-якого питання звертаються до США, що це виглядає абсурдно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи втручання США в ситуацію із затриманням Міхеіла Саакашвілі.

«НАБУ з Генпрокуратурою посварилися – мирять їх США, Порошенко із Саакашвілі посварилися – також мирять США. Скоро збори за житлову площу будуть вирішуватися у Вашингтоні», – зазначив політолог.

Однак у цій ситуації розраховувати на США особливо не варто, оскільки, на його думку, Америка відреагувала більш ніж м'яко.

«Якщо згадати позицію Вашингтона в 2004 році, щодо другого Майдану, то вона була жорсткою й безкомпромісною. Вони висловлювали свої обурення, вимагали від влади припинити тиск на демократичні процеси», – додав Бондаренко.

Наразі ж риторика більш ніж м'яка – вони лише сказали, що питання Саакашвілі буде вирішене в рамках українських законів, уточнив він.

«Представники Держдепартаменту взагалі розвели руками. Вони дали чіткий сигнал, що не можуть впливати на рішення української влади, навіть якщо їм вони не подобаються», – підкреслив експерт.

За його словами, цей конфлікт буде нашою внутрішньою проблемою.

«Насправді, США все відправили на розгляд Порошенка й дали можливість йому самому вирішувати, що робити далі із Саакашвілі», – резюмував Кость Бондаренко.

Додамо, раніше в американському посольстві висловили сподівання, що конфлікт буде вирішений у рамках закону.

Скільки обіцянок встиг виконати за час своєї діяльності Міхеіл Саакашвілі, а що з обіцяного провалив, можна подивитися в досьє політика за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО