День людей з інвалідністю: Порошенко підписав указ

Президент України Петро Порошенко підписав «Указ про нагородження високими державними нагородами з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю» та «Про відзначення державними нагородами України», яким нагородив тренерів, які готували спортсменів міжнародного класу - членів національної дефлімпійської збірної команди України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу глави держави.

Із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю та за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в сфері соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, Порошенко зазначив активістів громадянського суспільства, які досягли значних успіхів у різних сферах суспільного життя, зокрема, в сфері захисту прав людей з інвалідністю, мистецтві, творчості, соціально-трудової реабілітації, професійної орієнтації.

Президент також підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України», яким за значний особистий внесок у розвиток дефлімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної дефлімпійської збірної командою України на XXIII літніх Дефлімпійських іграх 2017 відзначені тренери і фахівці національної дефлімпійської збірної команди України.

Глава держави зазначив професійну роботу фахівців, що займаються фізкультурно-спортивною реабілітацією людей з порушенням слуху та підготовкою глухих спортсменів.

«Саме члени цієї команди забезпечили феноменальну перемогу України, завоювавши 99 медалей, 21 з яких - золота, і закріпили лідерство нашої держави у світовому спорті», сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Україні збільшилася кількість людей з інвалідністю.

Нагадаємо також, в Україні підвищилась сума соцдопомоги для людей з інвалідністю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО