Паркування на місцях для інвалідів: набув чинності закон про збільшення штрафів

Читать на русском
В Україні 26 жовтня набув чинності закон, який передбачає збільшення штрафів за незаконну парковку на місцях для інвалідів від 1020 до 1700 гривень.

В Україні 26 жовтня набув чинності закон №2109-VIII, який передбачає збільшення штрафів за незаконну парковку на місцях для інвалідів від 1020 до 1700 гривень.

Про це повідомляє «Слоов і Діло».

На «паркувальному фронті» без змін: чи вдасться реформувати українські парковки?Київська влада оголосила паркувальників поза законом. Натомість парламент досі не ухвалив відповідні зміни до законодавства для наведення ладу в сфері паркування. Чого чекати від прийдешніх нововведень?

Йдеться про зупинку або стоянку автомобілів на місцях для інвалідів, а також неправомірне використання на автомобілі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю». Такі ж штрафи – 1020-1700 грн – загрожують посадовим особам, які не облаштували на майданчиках для паркування місця для інвалідів або ж зробили це з порушеннями.

Штрафи від 2040 до 2550 грн передбачені за повторне порушення посадовими особами, які містять майданчики для платного паркування автомобілів, проте не обладнали їх паркувальними автоматами, автоматичними в'їзними та виїзними терміналами або іншими засобами контролю за оплатою послуг паркування.

Раніше повідомлялося, що ДФС придумала нові покарання для водіїв авто на іноземних номерах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: