Зачистка під Горлівкою: подробиці бою на Світлодарській дузі

Бій на Світлодарській дузі, про який стало відомо 22 вересня, українські військові називають плановим переміщенням сил АТО.

Як розповіли «Слову і Ділу» на правах анонімності бійці ЗСУ, підрозділи 54-ї бригади спільно з батальйоном «Айдар» просунулися в бік населеного пункту Гольмовський, що в напрямку Горлівки.

«Ми не можемо розкривати подробиць бою, але так, сталася передислокація. Зайняли два населених пункти, закріпилися там», – розповіли бійці.

За словами українських військовослужбовців, насправді, йшлося скоріше про зачистку, яка проводилася невеликою кількістю піхоти за підтримки бронетехніки. В результаті зачистки, вдалося взяти під контроль населені пункти Травневе та Гладосове в районі Горлівки й закріпитися там.

Нагадаємо, що так звана Світлодарська дуга – це ділянка фронту, що утворилася після відступу української армії з Дебальцевого в лютому 2015 року.

Як пояснили «Слову і Ділу» українські військові, які брали участь у зачистці, операція пройшла без втрат, хоча деякі бійці отримали легкі поранення.

Тим часом у штабі АТО заявляють про передислокацію в районі Горлівки, уникаючи слова «зачистка».

Прес-центр штабу АТО повідомив лише про «поліпшення тактичного положення з метою вдосконалення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ».

Нагадаємо, з 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Жителі оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки. Йдеться про конфлікт у «ЛНР» між місцевими «силовиками» й ватажком «республіки» Ігорем Плотницьким.

Також Ігор Корнет, який називає себе «міністром внутрішніх справ ЛНР», заявив, що окуповану частину Луганщині ледь не повернули до складу України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО