Порошенко затвердив директора ДБР

Президент Петро Порошенко 22 листопада підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що згідно з Конституцією, ще з 1996 року прокуратура має бути позбавлена ​​функцій слідства та наголосив на необхідності зробити ДБР незалежним органом.

«Фактично, 21 рік тривав цей процес приведення прокуратури до європейських стандартів. Ви маємо забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань», – сказав президент.

Порошенко також побажав, щоб реформа мала довіру людей.

«Щоб ті, хто скоїли злочини, були покарані. Щоб жодних політичних, економічних або інших причин порушувати або закривати справу в нас не було. І що ці справи, потрапивши до нової судової системи, привели злочинців до в'язниці, а чесна людина змогла точно розраховувати на те, що її права будуть захищені», – зазначив Порошенко. Він додав, що створені всі умови для незалежності директора ГБР.

Своєю чергою новопризначений директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначив: «Для мене велика честь і висока довіра очолити новий правоохоронний орган». Він додав, що водночас це є й великим викликом – відновити довіру українців до правоохоронної системи.

«Головне, щоб в Україні повірили в реалізацію принципу справедливості й невідворотності покарання. І цього всього можна буде досягти лише професійною наполегливою роботою, новими методами, а також політичною незаангажованістю», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що в БПП знають, як прискорити процес створення ДБР.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко розповів, коли розпочне роботу Державне бюро розслідувань.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО