«Переворот» у ЛНР: Плотницький доручив розібратися з Корнетом

Лідер луганських сепаратистів Ігор Плотницький вранці 22 листопада провів робочу зустріч, повідомляється на його сайті.

Його розмову з так званими «в. о. міністра надзвичайних ситуацій ЛНР» Сергієм Іванушкіним і «в. о. міністра внутрішніх справ ЛНР» Володимиром Черковим у кабінеті записали на відео, передає «Слово і Діло».

Напередодні ЗМІ писали, що Плотницький утік до Росії. Цьому передували оточення центру окупованого Луганська й заява Ігоря Корнета про те, що він залишається «головою МВС ЛНР». Тепер Плотницький доручив розібратися зі спробою Корнета здійснити «державний переворот».

За даними «Нової газети», в середу вранці Плотницкий провів урядову нараду, на якій були присутні керівник його адміністрації Ірина Тейцман, начальник «служби урядової безпеки МВС ЛНР» Євген Селіверстов і голова «ДТРК ЛНР» Анастасія Шуркаєва.

Нагадаємо, 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Вже після обіду сепаратистські сайти розповсюдили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» припинили діяльність «української диверсійно-розвідувальної групи».

Жителі Луганська також опублікували відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

22 листопада в Луганську триває протистояння. Центр міста оточений російськими військами та представниками приватної військової компанії.

Водночас у Кремлі спростовують повідомлення про підтримку російським керівництвом певних політичних сил у так званій «ЛНР».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО